Houding
Goed leren typen begint met de juiste houding. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan rechtop zitten, ontspanning, correcte vingerverplaatsing en gelijkmatig typen. Waar nodig worden hulpmiddelen gebruikt om op een ergonomisch verantwoorde manier te kunnen werken.

Lesmethode
De methode die wij gebruiken leert spelenderwijs blind typen met tien vingers. Het programma is interactief, online, in gamevorm opgezet. Het is een wereld met eilanden met daarop dorpen met oefeningen. Dorpen die goed afgerond zijn leveren gadgets op. De gadgets komen op het eigen eiland terecht. Je maakt zo je eigen eiland steeds mooier. Echter, hoe leuk het programma ook is, voor het behalen van een goed resultaat zal er hard gewerkt moeten worden.

Extra begeleiding
Bij het begeleiden hiervan kunnen wij putten uit onze ervaringen in het speciaal onderwijs (Diekmaatschool in Neede). Denkt u hierbij onder andere aan kinderen met dyslexie, ADHD, autisme. Uw kind kan samen met zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes naar de typeles en waar nodig passen wij het programma of de begeleiding aan zodat ieder kind naar eigen kunnen kan groeien en het maximale bereikt. Door goede begeleiding en hard werken van de cursisten zijn er al vele mooie resultaten bereikt.

Locatie
De leslocaties zijn op verschillende scholen in Haaksbergen (ma-woe-don) en in Neede (di). De cursus kan worden afgesloten met een typexamen die wordt afgenomen door het CBT. Het CBT is een officieel, branche-erkende organisatie. Het kwaliteitskeurmerk van het CBT is toegekend aan ravizza.